Wednesday, October 10, 2012

'Dari jauh ko nampak kecik'

Pagi tadi aku dan Mie-chan ke U-Cafe untuk membeli bekalan breakfast aku. Macam biasa, aku beratur nak order air. Mie-chan duduk agak jauh daripada aku tapi masih boleh nampak aku di kaunter air. Sesudah membeli air Nescafe-yang-sedap-sangat-tu, aku dan Mi-chan menapak ke office.

Mie-chan : Kau nampak kecik dari jauh lah, Shaqi.

Aku : Oh ya ke. *senyum*

Mie-chan : Dari jauh la.

Aku : Apa pulak, memang dah kecik kan?

Mie-chan : Tak, dari jauh je kau nampak kecik.

Aku : Cuba kau buang dari jauh tu. Just cakap aku kecik je. Hahaha...

Mie-chan : Kau nampak kecik... Dari jauh. *senyum*

Aku : Em. Ya la tu.. *balas senyum Mie-chan*

Mie-chan : Dari jauh kau nampak kecik. *masih ulang ayat sama*

Aku : Mi, kalau gajah pun, dari jauh nampak kecik.

Mie-chan : ... *kontrol gelak*

Aku : ... *senyum*




At least hari ini aku nampak 'kecil' dari jauh... Hahaha...

7 comments:

Zara Nur Arissa said...

klcc pun nampak kecik je dari jauh...(harap bila dekat tinggi lah cam klcc..huhu..)

Anonymous said...

dia jeles tu.. tercabar dgn kekurusan ko...

wenkhadi said...

shaqi dah slim skrg..

AnaqiHawwari said...

zara : tinggi ye?

anon : takkan la nak tercabar. dia mmg saiz kecik walau dari dekat pun. :p

wenk : emm.. slim la sangat.. hahaha

wenkhadi said...

ape rahsianye?

MIYAMIENATASHA said...

shaqi:akak jer yg x kocik2 lg nih..cemana tu?heee...,apa petua mel la share...:)

AnaqiHawwari said...

wenk & kak tasha : oh berminat nak tahu ye.. nanti leh saya up kan entry lah camtu.. Tunggu... :P