Thursday, March 17, 2011

Tanya sebelum makan (Part 2)

Ketika pulang dari toilet, aku menghadap Mie-chan. Menceritakan yang aku dah ter-makan tart coklat.

"Eh, rezki tu." Mie-chan mencadangkan.

Aku hanya senyum.

Dan petang itu, tetiba akak tu tanya. "Kenapa tak makan? Tak suka ke?"

Aku diam.

"Kecik ati akak tau." Dia sambung.

Otak 'bijak' aku cari alasan. "Maijura ngan Ijati shuker, sho shaye bagi je lah." ces, sejak bila aku pelat ni?

"Jangan peduli sangat dengan Maijura tu." Akak tu melawak.

Aku tarik nafas lega. Case closed!

Maaf kakak. Saya kadang-kadang failed bab-bab ambil hati orang ni. Saya juga tak sengaja. Bukan tak suka, tapi saya tak boleh. Tekak saya ni tetiba me-reject 'makanan' tersebut.

I'm sorry.
I'm sorry.
I'm sorry.



Sekarang baru aku sedar, dalam nak puaskan hati sendiri,
dalam nak ikut ego sendiri, ada hati yang terasa.
Err, yang MUNGKIN terasa.

Sorry, sorry, sorry, my bad!
but
I'm not regret it!
*heh

2 comments:

wenkhadi said...

kalo aku dah kebas...
kuih bulan officemate bagi pon aku bedal... :D

Anaqi Hawwari said...

haha.aku try, tapi tak blh.